top of page
Etsi

Elisa perusti säätiön – lapsille ja nuorille monimuotoisuutta korostavaa musiikkiteatteritoimintaa

Päivitetty: 14. elok. 2018


ShedHelsinki Säätiö sr tukee monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä. Säätiö tuottaa yhdessä lapsia ja nuorisoa auttavien yhteisöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa luovan esittämisen tilaisuuksia ja tapahtumia kuten musikaaleja.


Jo viime vuoden joulukuussa Elisa ja ShedHelsinki toteuttivat valtavirrasta poikkeavan Peter Pan -teatterihankkeen. Se tarjosi erilaisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden olla esillä omina ja ainutkertaisina yksilöinä. Vuoden 2017 alusta lähtien yli 150 nuorta on kokoontunut viikoittain musiikkiteatterikerhoon StepUp Schoolin johdolla. Kerhossa tutustutaan musiikkiteatteritoimintaan sekä omaan ääneen, kehoon ja itseilmaisuun.


Me elisalaiset uskomme kirjaimellisesti, että nuorissa on Suomen tulevaisuus. Tarvitsemme jokaisen nuoren panoksen jatkossa, työelämässä ja yhteiskunnan rakentajina. Lisäksi olemme rakentaneet nuorten kanssa yhteisiä hankkeita, joissa nuoret voivat toteuttaa itseään, sellaisina kuin ovat. Omina itsenään. Me elisalaiset äiteinä ja isinä tiedämme, että nuoret tarvitsevat elämän monissa vaiheissa apua kasvun, välillä kivikkoisella, polulla, sanoo ShedHelsinki Säätiön hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila.


Elisa on jo useana vuonna tukenut nuoria eri muodoissa erityisesti yhteiskunnallista syrjäytymistä vastaan. Tässä hankkeessa yhdistyy hienolla tavalla nuoret ja erilaisuuden voima. Kaikki lähtee siitä, että me kaikki kunnioitamme ja arvostamme toisiamme sellaisina kuin olemme – juuri niin erilaisina kuin olemme.


"Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi. Tämän sanoman pohjalta on syntynyt ShedHelsinki, jossa Suomen teatterialan ammattilaiset tekevät ainutlaatuista musiikkiteatteria yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Haluamme rohkaista erilaisista taustoista tulevia nuoria toteuttamaan itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä", sanoo ShedHelsingin projektijohtaja Riikka Kannas


Pysyvä musiikkiteatteri, joka yhdistää, viihdyttää ja vaikuttaa


Syyskuusta alkaen harjoitellaan tulevaa esitystä ja vuosi 2017 huipentuu joulukuussa esitettävään romanttiseen satumusikaaliin Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen. Hankkeessa on mukana myös Suomen suurin musikaaliteatteri Helsingin Kaupunginteatteri, jolla on merkittävä rooli hankkeen toteutuksessa. Näytösten esityspaikaksi on valikoitunut kaupunkilainen näyttämö studio Pasila Helsingissä.


Veli-Matti Mattilan mukaan muuttuva maailma kaipaa kipeästi erilaisia ihmisiä yhdistäviä asioita.


Tässä ajassa erilaisuus jakaa ihmisiä. Sen sijaan se tulisi nähdä rikkautena ja voimavarana. Yhteistyö lähtee siitä, että kunnioitamme ja arvostamme erilaisia ihmisiä juuri sellaisina kuin he ovat. Monimuotoisuus ja yhteistyö tekevät meistä yhdessä vahvempia, Mattila sanoo.


ShedHelsinki Säätiö lyhyesti

  • Säätiön tarkoituksena on tukea monimuotoista ja muun muassa erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä sekä lapsia ja nuorisoa auttavia yhteisöjä.

  • Säätiön suurin projekti mahdollistaa erilaisille lapsille ja nuorille oman estradin, jossa jokaisella yksilöllä on mahdollisuus olla esillä – yhdessä ja turvassa.

  • Vuoden 2016 esitys oli Peter Pan -musikaali, tänä vuonna ensi-iltansa perjantaina 8.12.2017 saava Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen.

  • Esityksiä yhteensä 16 ajalla 8.12.–19.12.2017 Studio Pasilassa, Itä-Pasilassa Helsingissä.

  • Esikuvana ja inspiraation lähteenä toimii lontoolainen Chickenshed-teatteri, jonka visionääreiltä ShedHelsingin opettajat ovat saaneet ohjausta.

  • #shedhelsinki #prinsessaruusunen #jokainenkelpaa

ensi-ilta 8.12.2017 ja esitykset 19.12.2017 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)


Liput: 39 € (sis. pm)


Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti

(09) 39 4022

Ensi linja 2

ma-pe klo 9-18, la klo 11-18

(Kesän 2017 poikkeusaukioloajat: vko 22: ma-pe 9-17, 3.6.-23.7. suljettu, vko 30: ma-pe 10-15, vko 31: ma-pe 10-17) ja Tickemaster ma-la klo 8-21, su klo 10-18, puh. 0600 10 800 (1,98 e/min pvm) www.hkt.fi


Lisätietoja:

Katiye Vuorela

viestintäjohtaja

Elisa

p. 050 66997

Riikka Kannas

projektijohtaja

ShedHelsinki

p. 040 354 6331


Kaisa Pelkonen

vastaava tiedottaja

Helsingin Kaupunginteatteri

p. 040 5523 788


Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan digitalisoimiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on alansa markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2016 oli 1,64 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 300.

Комментарии


bottom of page