top of page
Etsi

ShedHelsingin Prinsessa Ruusunen -musikaalissa näyttämö kuuluu kaikille


ShedHelsingin musikaali Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta. Lontoolaisen Chickenshed-teatterin esikuvan mukaan musikaalihanke tarjoaa erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden tulla nähdyksi ja toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.


Chickenshed-teatterin käsikirjoitukseen perustuvan musikaalin toteutuksesta vastaa StepUp Schoolin Skene-musiikkiteatterikoulun opettajat ohjaaja Marco Bjurströminjohdolla. Musikaalissa esiintyy lähes 150 pääkaupunkiseutulaista 7–20 -vuotiasta lasta ja nuorta yhdessä musiikkiteatterin ammattilaisten ja puoliammattilaisten kanssa.


Prinsessa Ruususen roolissa vuorottelevat Adela Ogunbor ja Josefiina Vanamo, kuningattarena Melis Yasat ja Elina Kervinen ja kuninkaana nähdään Viljami Rosvall. Pahattarena säkenöi musiikkiteatterin ammattilainenPauliina Kiuru ja hänen poikanaan Kallion lukion ykkösluokkalainen, Paavo Leppäkoski. Lisäksi ammattilaisvahvistusta ensembleen tuovat Janne Saarinen, Alvari Stenbäck, Jenny Jumppanen, Nea-Maria Alanko, Linda Hasan, Peter Pihlström, Jyri Numminen ja Jori Kansa.


Yli 7-vuotiaille sopiva musikaali sekoittaa ennen kokemattomalla tavalla klassista satua ja perinteisiä koulumaailmaan sijoittuvia nuorisomusikaaleja. Klassikkosadun prinsessa onkin nykyajan teini murrosiän kasvukipuineen. Eikä hän suinkaan nuku sataa vuotta eteenpäin, vaan herää railakkaalla 1970-luvulla omien vanhempiensa teiniseikkailujen käydessä kuumimmillaan.


Kuusihenkisen orkesterin kapellimestarina esityksissä taituroi Tuomas Kesälä. Vauhdikkaan musikaalin suomennoksesta vastaa Sami Parkkinen. Puvut on suunnitellut Jarkko Valtee ja taustaprojisoinnit Elias Lehto.


Helsingin Kaupunginteatteri on mukana tukemassa monimuotoisuutta ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä tarjoamalla esityspaikan Elisan perustaman ShedHelsinki Säätiön musiikkiteatterituotannolle. Vuosi sitten Shed Helsinki ja Elisa toteuttivat ensimmäisen vastaavan, valtavirrasta poikkeavan ja paljon kiitosta keränneen Peter Pan -teatterihankkeen.


”Saimme yleisöltä palautetta, jossa kiitettiin ainutlaatuisesta kokemuksesta. Moni kertoi esityksen alkaessa kiinnittäneensä huomiota pyörätuoleihin ja erilaisiin esiintyjiin, ja miten hetken päästä niitä ei enää huomaa, monimuotoisuus muuttuu luontevaksi. Tapahtuu jotain mikä muuttaa ajatuksia, ja teatterista lähtee eri ihminen kuin sinne tuli. Se on teatteria hienoimmillaan!”, Bjurström hehkuttaa.


ShedHelsingin esikuvana toimiva lontoolainen Chickenshed-teatteri on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta. Perustajat Jo Collins ja Mary Ward uskoivat, että kuka tahansa pystyy nousemaan teatterin lavalle hyödyntämällä luovuutta. He halusivat luoda kaikille mahdollisuuden kukoistaa ja päättivät aloittaa yhdessä teatteritoiminnan vanhassa kanalassa, josta nimi Chickenshed syntyi. Sittemmin teatteri on saanut nimekkäitä tukijoita ja oman talon, mutta nimi säilyi.


Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen ensi-ilta 8.12.2017 ja esitykset 19.12.2017 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5) Liput: 39 € (sis. pm)


Ikäsuositus: 7-vuotiaasta alkaen


Lisätietoja: Kaisa Pelkonen

vastaava tiedottaja

Helsingin Kaupunginteatteri

040 5523 788,


Riikka Kannas

projektijohtaja

ShedHelsinki

040 354 6331

Katiye Vuorela

viestintäjohtaja

Elisa

050 66997


Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti

Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30

Eläintarhantie 5

la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä


Ticketmaster ma-la klo 8-21, su klo 10-18, puh. 0600 10 800 (1,98 e/min pvm) ja esityksiin 1.1.2018 alkaen


Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm)


Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:

Helsingin Kaupunginteatteri

vastaava tiedottaja

Kaisa Pelkonen

040 552 3788


Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki

留言


bottom of page