top of page

musikaaliT

Lumikuningatar_800x600.jpg

LUMIKUNINGATAR ON SHEDIN JOULUMUSIKAALI 2023 HELSINGISSÄ

Esitykset Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa 2. – 16.12.2023

Lumikuningatar on seikkailukertomus, joka kertoo ystävyydestä, rohkeudesta ja itsensä ylittämisestä. Näyttämöllä nähdään Shed-musiikkiteatteriryhmän lapsia ja nuoria sekä näyttelijä Vappu Nalbantoglu Lumikuingattaren roolissa. 

Lumikuningatar on uudenlainen musikaaliversio H.C.Andersenin klassikkotarinasta. Shedin nuoret ovat olleet mukana vaikuttamassa näytelmän käsikirjoitukseen. 

Joulun 2021 ja 2022 musikaali oLI Saiturin joulu

Vuoden 2022 esitykset 3.-17.12.2022 Studio Pasilassa.

Yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa toteutettiin joulukuussa 2021 joulunäytelmä, jonka päärooleissa nähtiin ShedHelsingin lapset ja nuoret sekä lahjakas näyttelijä Eppu Salminen, joka esitti Saituria. Näytelmän ohjaajana toimi Heikki Sankari ja klassikkoteokseen sopivia lauluja oli tehnyt säveltäjä Tuomas Kesälä. He olivat yhdessä luoneet uuden, jouluisen musiikkinäytelmän Charles Dickensin klassikkoteoksen Saiturin joulu pohjalta.

 

Katso musikaalin yksi laulu täältä

Saiturin joulu sijoittuu 1800-luvun Englantiin, jossa lasten ja nuorten olot olivat karut. Saiturin joulun tapahtumapaikkana toimii tehdas, jonka omistaa ilkeä ja pihi Saituri. Joulu on tulossa, mutta tehtaassa työskenteleville lapsille ei ole luvassa taukoa eikä syötävää. Lapset päättävät tehdä jotain ennen kuin Saituri vie koko kaupungin joulumielen. 

Jouluna 2020 ohjelmassa oli joulukalenteri ja keväällä 2021 kirjoitusklubin monologit

Koronapandemian aikana Shediläiset ovat harjoitelleet ensin etäyhteydessä ja sitten pienryhmissä.

 

ShedHelsingin lasten ja nuorten teatteriryhmä on syksyn aikana valmistanut yhteistyössä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa perinteisen joulumusikaalin sijaan lasten ja nuorten suunnittelemista ideoista joulukalenterin. Joulukalenterivideoilla seikkailevat metsän eläimet itsenäisissä tarinoissa. Joulukalenteri julkaistaan joka sunnuntai ja tietysti jouluaattona Elisan Youtube-kanavalla.

Syksyllä käynnistyi myös ensimmäinen Shedin Kirjoitusklubi, jossa yli 19-vuotiaat, ”vanhat” Shediläiset pääsevät kirjoittamaan monologeja kirjoitustyöpajassa. Kuuden erityisnuoren pilottiryhmä on saanut tutkia teatteria eri näkökulmista, kirjoittamisen kautta. Ryhmän ohjaajana toimii ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Heikki Sankari. Työpajalla on käynyt opettamassa myös vierailijoita, mm. kirjailija Vappu-Tuuli Fagerson. Kirjoitusklubin monologit esitetään keväällä 2021.

Joulun 2019 musikaali oli metsän joulu

Esitykset olivat 7.-18.12.2019

Kuusisten perhe on juuri muuttanut uuteen kotiin. Joulunodotusta varjostaa kuitenkin äidin työttömyys. Perheen lapset Usko, Toivo ja Lempi päättävät lähteä metsään löytääkseen perheelle joulukuusen, jota tänä vuonna ei ole varaa ostaa.

 

Metsässä he tapaavat metsän eläimet ja puut, jotka osaavatkin puhua. Kun metsä on jälleen uhattuna uuden rakennusprojektin johdosta, lapset päättävät toimia yhdessä eläinten kanssa metsän pelastamiseksi. Ensin heidän täytyy keksiä keino, jolla metsän hakkuu estetään. Vastassaan heillä on ahne pormestari apureineen.

Metsän joulu on vauhdikas ja jouluinen tarina yllättävästä ystävyydestä, luonnon monimuotoisuuden suojelemisesta ja siitä, mikä joulussa on kaikkein tärkeintä.

Lisätietoa musikaalista

Metsan-Joulu-kansikuva.png
ShedHelsingin 2018-joulumusikaali oli:
SEIKKAILU JOULUYÖNÄ

Esitykset olivat 8.–28.12.2018

Joulun tulevaisuus on uhattuna, kun Joulupukki tekee kohtalokkaan virheen lahjoja jakaessaan. Katastrofin välttämiseksi neuvokas lapsijoukko lähtee jännittävälle joulun pelastusretkelle, apunaan pari poroa ja tonttu. Seikkailu vie lapset kolmeen erilaiseen maailmaan ja matkalla tapaamme valtavan joukon eriskummallisia hahmoja, joista osa onkin oudolla tavalla tuttuja klassikkosaduista. 

Seikkailu jouluyönä on koko perheen musikaali, joka tulvii hyvää musiikkia, huumoria, vauhtia ja sopivasti jännitystäkin. Se perustuu Chickenshed-teatterin (UK) alkuperäiseen käsikirjoitukseen. Esityksen kantavana voimana on ShedHelsingin musiikkiteatterikerhossa harrastavat lapset ja nuoret. Musikaalin toteutuksesta vastaa Skene-musiikkiteatterikoulun opettajat, ohjaaja Marco Bjurströmin johdolla. Kapellimestarina esityksissä taituroi Tuomas Kesälä. Esityskielinä suomi ja suomalainen viittomakieli.

Esiintyjäjoukko koostuu suuresta joukosta monenlaisia, rohkeita “itsensä likoon laittajia”. Musikaalikaarti koostuu noin 160 pääkaupunkiseudun 9-19 –vuotiaista lapsista ja nuorista, musiikkiteatterin ammattilaisilla ja opiskelijoilla täydennettynä. Osa esiintyjistä kelailee rullatuoleilla, osa on elämänsä ensimmäistä kertaa suurella estradilla ja osalle teatterin tekeminen on tuttua jo pitkältä ajalta – siitä huolimatta ja sen vuoksi me olemme kokonainen Shed-perhe ja erittäin onnellisia siitä!

 

 


 

bottom of page