top of page
Etsi

Kaupunginteatteri mukana monimuotoisuutta korostavassa lasten ja nuorten musiikkiteatteritoiminnassa


Helsingin Kaupunginteatteri on mukana tukemassa monimuotoisuutta ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä ja tarjoaa esityspaikan Elisan perustaman ShedHelsinki Säätiön uudelle musiikkiteatterituotannolle Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen.


Jo viime vuoden joulukuussa Elisa ja ShedHelsinki toteuttivat valtavirrasta poikkeavan Peter Pan -teatterihankkeen. Se tarjosi erilaisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden olla esillä omina ja ainutkertaisina yksilöinä. Yhteistyö jatkui ja vuoden 2017 alusta lähtien yli 150 nuorta on kokoontunut viikoittain musiikkiteatterikerhoon StepUp Schoolin johdolla. Kerhossa tutustutaan musiikkiteatteritoimintaan sekä omaan ääneen, kehoon ja itseilmaisuun.


Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi. Tämän sanoman pohjalta on syntynyt ShedHelsinki, jossa Suomen teatterialan ammattilaiset tekevät ainutlaatuista musiikkiteatteria yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Haluamme rohkaista erilaisista taustoista tulevia nuoria toteuttamaan itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä, ShedHelsingin projektijohtaja Riikka Kannas

Syyskuusta alkaen harjoitellaan tulevaa esitystä ja vuosi 2017 huipentuu joulukuussa esitettävään romanttiseen satumusikaaliin Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa.


ShedHelsingin musikaaliversio Prinsessa Ruususesta sekoittaa hauskalla tavalla klassista satua ja perinteisiä koulumaailmaan sijoittuvia nuorisomusikaaleja ennen kokemattomalla tavalla. Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen -musikaali perustuu Chickenshed-teatterin (UK) alkuperäiseen käsikirjoitukseen. Sen toteutuksesta vastaa StepUp Schoolin Skene-musiikkiteatterikoulun opettajat ohjaaja Marco Bjurströmin johdolla. Kapellimestarina esityksissä taituroi Tuomas Kesälä.


Tarina Prinsessa Ruususesta saa uusia ulottuvuuksia, kun klassikkosadun prinsessa onkin nykyajan teini murrosiän kasvukipuineen. Ja jotta tarina olisi vieläkin ihmeellisempi, hän ei nukukaan sataa vuotta eteenpäin, vaan herää railakkaalla 1970-luvulla omien vanhempiensa teiniseikkailujen käydessä kuumimmillaan.


ShedHelsinki Säätiö lyhyesti

  • Säätiön tarkoituksena on tukea monimuotoista ja muun muassa erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä sekä lapsia ja nuorisoa auttavia yhteisöjä.

  • Säätiön suurin projekti mahdollistaa erilaisille lapsille ja nuorille oman estradin, jossa jokaisella yksilöllä on mahdollisuus olla esillä – yhdessä ja turvassa.

  • Vuoden 2016 esitys oli Peter Pan -musikaali, tänä vuonna ensi-iltansa perjantaina 8.12.2017 saava Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen.

  • Esityksiä yhteensä 16 ajalla 8.12.–19.12.2017 studio Pasilassa, Itä-Pasilassa Helsingissä.

  • Esikuvana ja inspiraation lähteenä toimii lontoolainen Chickenshed-teatteri, jonka visionääreiltä ShedHelsingin opettajat ovat saaneet ohjausta.

  • #shedhelsinki #prinsessaruusunen #jokainenkelpaa

Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen ensi-ilta 8.12.2017 ja esitykset 19.12.2017 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)

Liput: 39 € (sis. pm)

Ikäsuositus: 7-vuotiaasta alkaen


Lisätietoja: Kaisa Pelkonen

vastaava tiedottaja

Helsingin Kaupunginteatteri

p. 040 5523 788


Katiye Vuorela

viestintäjohtaja

Elisa

p. 050 66997

Riikka Kannas

projektijohtaja

ShedHelsinki

p. 040 354 633

Comments


bottom of page