top of page
Etsi

Shedin kuulumisia

ShedHelsinki jatkaa yhteistyötä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa. Keväällä 2020 musiikkiteatteriharjoitukset pidettiin etänä, mutta syksyllä päästiin jo pienryhmissä takaisin lähiopetukseen. Perinteisen joulunalusajan musikaalituotannon tilalla valmistui lasten itsensä suunnittelema Metsän joulukalenteri, joka julkaistaan joka adventtisunnuntai ja jouluaattona.


Syksyllä käynnistyi myös ensimmäinen Shedin Kirjoitusklubi, jossa yli 19-vuotiaat, ”vanhat” Shediläiset pääsevät kirjoittamaan monologeja kirjoitustyöpajassa Kuuden erityisnuoren pilottiryhmä on saanut tutkia teatteria eri näkökulmista, kirjoittamisen kautta. Ryhmän ohjaajana toimii ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Heikki Sankari. Työpajalla on käynyt opettamassa myös vierailijoita, mm. kirjailija Vappu-Tuuli Fagerson. Kirjoitusklubin monologit esitetään keväällä 2021.


”Kun korona sulkee mahdollisuuksia, se myös avaa uusia. Lähes traditioksi muodostunut, vuodesta 2016 alkaen toteutettu joulumusikaali vaihtuu nyt joulukalenteriksi. Sen myötä lapset pääsevät harjoittelemaan kameratyöskentelyä ammattikuvausryhmän kanssa ja ennen kaikkea pääsevät itse käsikirjoittamaan ja suunnittelemaan joulukalenterivideoiden sisällön. Tänä vuonna Shed-nuorten ääni todellakin on tekemisen keskiössä, ja me aikuiset olemme tässä vain mahdollistamassa”, sanoo ohjaaja Heikki Sankari.


Lapset työskentelevät turvallisesti 4-6-hengen pienryhmissä, ja jokainen ryhmä vastaa oman tarinansa suunnittelusta. Joulukalenteri kuvataan Lumi Films -tuotantoyhtiön toimesta, ja kuvausohjauksesta vastaa Saku-Petteri Perintö. Joulukalenterin tekemiseen osallistuu 63 lasta ja nuorta.


Metsän joulukalenteri julkaistaan joka sunnuntai ja tietysti jouluaattona Elisan YouTube-kanavalla. Odotetaan yhdessä joulua!


Syksyllä käynnistyi myös ensimmäinen Shedin Kirjoitusklubi, jossa yli 19-vuotiaat, ”vanhat” Shediläiset pääsevät kirjoittamaan monologeja kirjoitustyöpajassa. Kuuden erityisnuoren pilottiryhmä on saanut tutkia teatteria eri näkökulmista, kirjoittamisen kautta. Ryhmän ohjaajana toimii ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Heikki Sankari. Työpajalla on käynyt opettamassa myös vierailijoita, mm. kirjailija Vappu-Tuuli Fagerson. Kirjoitusklubin monologit esitetään keväällä 2021. Kirjoitusklubin mahdollisti Niilo Helanderin säätiöltä saatu tuki.

Comentários


bottom of page