top of page
Etsi

Uusi projekti nuorille JAES-säätiön tuella

Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee korkeatasoista, kansainvälistä tutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Vuonna 2020 ShedHelsinki säätiölle myönnettiin kahden vuoden rahoitus englantilaisten ja suomalaisten nuorten yhteisprojektiin, missä luodaan teatteriesitys Chickenshed-teatteriin Lontooseen, Helsingin kaupunginteatteriin sekä suomalaisiin kouluihin.

Projektin nimi on We are one Shed.

We are one Shed on ainutlaatuinen, kansainvälinen yhteistyöprojekti lontoolaisen Chickenshed teatterin ja ShedHelsingin välillä. Chickenshed-teatteri on ShedHelsingin esikuva, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta. Tavoitteena on, että vuoden 2021 aikana kahdeksan suomalaisen oppilaan ja kahden opettajan ryhmä harjoittelee kymmenen päivää Lontoon Chickenshedissä. Vastavuoroisesti samankokoinen ryhmä nuoria ja opettajia osallistuu projektiin Chickenshedistä. Tämä parinkymmenen hengen ryhmä työstää yhdessä esityksen, mikä esitetään sekä Lontoossa että Helsingissä. Toiveena on myös kiertää ryhmän kanssa noin 4-5 koulussa Suomessa.

Tämän uuden projektin kautta ShedHelsingin ainutlaatuinen toiminta laajenee suuremmalle kohdeyleisölle kansainvälisesti ja useaan kaupunkiin Suomessa. Nuoret saavat aikaisempien kokemusten lisäksi elämyksiä kansainvälisestä teatterimaailmasta, mihin ei muulla tavoin olisi mahdollisuutta päästä osalliseksi. Yhteistyö Suomen ja Ison-Britannian välillä vahvistaa kahden kulttuurin välistä yhteyttä nuorten välityksellä. Projekti toteutetaan ensimmäistä kertaa sekä Chickenshedissä että ShedHelsingissä.

Projektin tarkat ajankohdat vahvistuvat Covid-19-tilanteen mukaan.


Comments


bottom of page